De Windkracht

Deltalaan 140
5247JT Rosmalen
073 850 7887
info@dewindkracht.nl
www.dewindkracht.nl


 Manager: Simone Heise 

sheise@onskindbureau.nl    

LRK Dagopvang de Windkracht: 264476943

Laatste GGD rapportage

Onze locatie

De Windkracht

Missie / visie

Binnen kinderdagverblijf de Windkracht vinden we het van belang zo dicht mogelijk op de ontwikkeling en behoeftes aan te sluiten van de kinderen. Hierbij laten we ons inspireren door de visies van Emmi Pikler en Reggio Emilia, die beide uitgaan van het competente kind.

Contact tussen pedagogisch medewerker en kind staat centraal. De pedagogisch medewerkers nemen de tijd om op een aandachtige en respectvolle manier de kinderen hun verzorging te geven. Daarnaast bieden zij kinderen de ruimte om zich verder te kunnen ontwikkelen. Ieder op zijn/haar eigen tempo. Een kind ervaart aandacht, wat een gevoel van vertrouwen geeft.

“Een baby die aandacht heeft gekregen, zit ‘beter’ in zijn vel en heeft daardoor meer ruimte om te spelen”                                                                                             Gonny Tromp, Pikler pedagoog


Kinderen zijn nieuwsgierig. Ze zijn graag bezig met het ontdekken van (nieuwe) materialen zoals zand, water, verf en klei. Door kinderen creatief te stimuleren in de vele mogelijkheden ontwikkelen zij een sterk zelfgevoel, zijn ze in staat om op latere leeftijd samenwerkingsrelaties aan te gaan en staan zij open voor ideeën van een ander. Meer weten? Bezoek onze website!